FRI FRAGT over 599 kr (automatisk. Du behøver ingen kode)

Woolstocks hvem, hvad, hvor

Hvem?

Woolstock er et familieforetagende, og her er familien, som (næsten) udelukkende består af kvinder:

 

Louise - Woolstocks hjerte og hjerne

Louise åbnede ene kvinde Woolstock i juni 2018, efter hun var blevet fyret i en prikkerunde fra sit job som skrivende journalist igennem 10 år hos Aller. Fyringen tvang Louise til at realisere sin livsdrøm – et spring, som havde virket for uoverskueligt og usikkert, mens hun stadig var fastansat.

Woolstock startede som en god ide i Louises hoved, da hun var helt ung: Hun savnede at kunne sætte sig ned med en kop kaffe og tage sig god tid, når hun besøgte garnforretninger.

Hun har altid elsket garnforretninger - alle farverne, alle de forskellige strukturer og alt det, hun kunne forestille sig at lave med garnet. Men lige så inspirerende det var at besøge en garnforretning, lige så frustrerende, syntes hun, det kunne være. Hun havde aldrig tid nok til at beslutte sig for den helt rigtige farve eller se alle mønstrene ordentligt igennem. Når det endelig blev hendes tur i køen, kunne hun gå i panik over at skulle tage beslutningen om farven og kvaliteten, mens andre ventede utålmodigt bag hende.

Louises ide var derfor at servere kaffe og kage i sin fremtidige garnforretning og på den måde sælge den oplevelse, som hun selv ønskede sig - nemlig hygge og tid.

Som iværksætter var Louise helt alene, og den eneste, der troede på ideen, var hendes mor. Men der gik ikke lang tid, før flere af stamgæsterne gik om bag disken og hjalp til, når der var travlt. Desværre havde Louise ikke råd til at ansætte alle de flittige og hjælpsomme damer. Personalet bestod derfor udelukkende af frivillige og Louises mor de første to år.

 

Edith – den evigt unge pensionist

Louises mor Edith lod sig efter 56 år som selvstændig frisør pensionere som 70-årig i december 2018 - et halvt år efter Woolstock åbnede.

Edith hjælper til i Woolstock, og på den måde er strikkecafeen et familieforetagende. Og Edith står aldrig stille. Hun gør rent, har styr på opvask, tøjvask og alt, hvad en oldfrue ville gøre. Men der er intet old over Edith. Hvis du spørger hende om garn og opskrifter, svarer hun, som var hun strikkeekspert. Men pas på! Edith er utrolig overbevisende, imødekommende og villig til at hjælpe. Men det har sin pris. Hun kan både vejlede og mislede, og du kan ikke høre forskel. Farvevalg har hun dog helt styr på. Der findes ingen bedre. Bare se på hende. Edith ligner altid en million og matcher fra top til tå. 

Det var Edith, der lånte sin datter pengene til ideen. Og selvom Woolstock er blevet til udelukkende med brugte møbler og maskiner, har det kostet blod, sved og utallige timers slid, fordi der ikke var penge nok til at ansætte håndværkere. Men så var det heldigt, at de helt rigtige kvinder dukkede op helt af sig selv lidt efter lidt.

Freja - den sejeste handywoman

Freja, som var bare 23 år, da hun påtog sig rollen som Woolstocks handy woman, boede over for cafeen og følte sig kaldet til at hjælpe. Louise og Freja faldt i snak over værktøjet, mens Louise satte den første Woolstock på Præstøgade i stand, og de blev hurtigt veninder på trods af aldersforskellen. Nu er Freja ved at uddanne sig som bygningssnedker, og du kan følge hende på Instagram @elm_snedker. Hun er den sejeste og smukkeste bygningssnedker i verden. Freja strikker en smule, men hun er til gengæld en habil hækler, som gerne lærer fra sig. Og så kan hun alt med værktøj og maskiner. Freja har blandt andet bygget de to garntårne på hjul i Woolstock, ligesom hun har hængt alt op på væggene, sat lamper op og bygget trapper.

Christel - den sydafrikanske engel og vores kaptajn

Kort tid efter Freja dukkede op, fandt Christel vej til Woolstock helt fra Sydafrika. Faktisk kom hun ikke længere væk fra end fra Hårlev, hvor Christel nu bor med sin danske mand og deres sammenbragte børn. Christel havde i Sydafrika arbejdet med at hjælpe iværksættere og mindre virksomheder med at vokse, og efter en rum tid som stamkunde, tilbød Christel Louise at lave Woolstocks hjemmeside. Bare fordi hun som Freja følte sig kaldet. Men hun må nærmere være blevet sendt - som en engel fra oven. Hun skabte ene kvinde første udgave af Woolstocks hjemmeside og webshop, og reddede dermed Woolstock, da Corona ramte verden. Uden en webshop havde vi aldrig overlevet, fordi Woolstock som nystartet virksomhed ikke var berettiget til hjælpepakkerne. Anden udgave af vores hjemmeside blev til, da systemet bag første udgave gik ned under anden lockdown og Woolstocks flytning fra Præstøgade til Jagtvej. Det var det rene kaos, men atter viste Christel, hvilket mirakuløst stof hun er gjort af. Hun byggede den nye hjemmeside og webshop op på bare 3 uger og reddede endnu engang Woolstock. Christel er vores kaptajn. Hun ved alt om alt det, vi andre ikke aner noget om – altså EDB og elektronik. Hendes stemme er tillidsvækkende med et overbevisende toneleje som en flykaptajn, og hendes lattermilde og rolige væsen bringer os altid sikkert og trygt det helt rigtige sted hen. Hvis noget går galt, ringer vi til Christel. Hun kan løse alle problemer, og så står hun bag alle Woolstocks hæklede opskrifter.

Mona - den strikkende spejder

Mona var tidligere vores udsendte i marken. Eller det gik vi og troede. Der kan også være tale om kontraspionage, eftersom hun er var ansat hos en af vores konkurrenter. Uanset hvem Mona spionerer hos, er hun nu en del af vores faste hold. Mona har været spejder i mange år, men hun taler forbløffende lidt om råbåndsknob eller hængebroer, hvilket vi sætter pris på. Vi er også ret begejstrede for Monas søde væsen, strikkeevner og tålmodighed. Hvis I har et strikketeknisk problem, så spørg gerne Mona. Hun vil gå gennem ild og vand for at hjælpe - tjikkerlikker tjikkerlikker, tjav tjav tjav. PS. Sæt dog en god halv times tid af. Mona er en snakker.

Sophie - den vrede strikker

Sophie var en af de første gæster der trådte over dørtærsklen, da Woolstock havde sin første adresse på Præstøgade, og siden har vi ikke rigtig kunnet få hende til at gå hjem igen. Men på trods af at Sophie kun strikker, hvis hun absolut skal, og kun med en sur mine, så er hun alligevel en elsket del af Woolstock. Hun har opnået den fornemme tittel som knapansvarlig efter at have imponeret med sine evner  indenfor ordenssans. Hvis I er heldige, så har I set Sophies hobbyhjem i vores første videoer fra 2020, hvor vi besøgte Sophie og kiggede i den ene spændende kasse efter den anden fulde af smukke bånd, perler i alle farver, glitterlim, mønstrede tape, stofrester til taskefor og jeg skal komme efter dig. Sophie lever i en aladins hule for hobbyister og hun har slet ikke tal på alle de sysler, hun mestrer til perfektion: Hun kan lave de smukkeste æsker af pap og stof, de mest vidunderlige naturtro perleblomster og så kan hun forvandle ethvert manillamærke til det sødeste lille håndmalede kort. Men tag ikke fejl. Sophie er ikke kun glad for glitter og tusser. Hun har en udsøgt snobbet smag, og man må ikke bare strå om sig med glimmer eller overgøre det. Se selv hvor elegant og stilfuldt, Sophie leger med lim og papir på Sophies Instagramprofil:@immer_nett 

Selv om Sophie hader sin strikkehobby, er hun sød til at hjælpe alle kunder med strikketekniske spørgsmål. Vi kalder Sophie for den vrede strikker, fordi hun ikke kan fordrage at strikke vrang eller ærmer, og vi er ikke sikre på, at det strik, hun har med sig, er hendes eget, eller om det er noget, hun har ”lånt” af strikkende veninder. Hendes strik ser desuden ikke ud til at komme nogen vegne, hvorfor vi har hende mistænkt for udelukkende at tage løst af, række efter række. Døm selv.

Helle - Flirter med krydsnøgleapparatet

Kært barn har mange navne, og mange af vores kæreste gæster hedder Helle. Derfor kalder vi Helle Mulvad for: Helle 2, Krea-Helle, Unge Helle eller bare Ikke-strømpe-Helle. Louise kalder også Helle for kæledæggen, fordi hun passer så fint til den titel. Helle meldte sig som frivillig medhjælper i Woolstock  i sommeren 2021, og mens andre gerne både strejker og klager over arbejdsforholdene, fiser kæledægge-Helle rundt og gør sig nyttig. Hun fylder garn på hylderne, render på lageret efter bestillinger, sætter opvasken over, rydder bordene og hjælper gæster med deres strikkespørgsmål. Hvis I ikke kan finde Helle, så prøv at smut en tur forbi vores opvindings-station. For Helle var det kærlighed ved første blik, da hun mødte vores krydsnøgleapparat med dertilhørende antikke garnvinde. Og hvad der startede som en hed affære, har efterhånden udviklet sig til noget dybere. Helle kender vores krydsnøgleapparat bedre end det kender sig selv, og hun går ikke glip af en chance for at vinde et nøgle eller to op sammen med sit hjertes udkårne. I sin fritid arbejder hun som farmaceut i lægemiddelstyrelsen- deraf hendes Instagramnavn: @kreaceuten, og når hun ikke flirter med vores krydsnøgleapparat, ynder Helle både at strikke og hækle.

Anni - vores alle sammens mormor

Ok, Anni ligner faktisk slet ikke en mormor. Det er hun alt for smart og ungdommelig til. Men hun er lige så effektiv og hjælpsom, som var hun vores alle sammens Mormor. Tænk jer! Anni meldte sig som frivillig medhjælper i efteråret 2021, fordi hun fik ondt i hjertet over at se Louise styrte rundt som en høne uden hoved af bare travlhed. Når Anni er i Woolstock, er der styr på det hele, for Anni er ikke kun arbejdsom. Hun er også knalddygtig til at strikke, og hun har en fortid i en konkurrerende garnforretning, som vi drager nytte af. Hvis du har brug for hjælp til dit strikketøj, så er du i trygge hænder hos Anni. Men du vover lige på at shanghaje hende. Hun har det fint, hvor hun er, skulle vi hilse og sige.

Mikkel - superstrikker fra Skagen

2 meter høj når krøllerne står lige op. Vi elsker vores gentle giant Mikkel, der startede sin gang i Woolstock som gæst, siden stamgæst, så praktikant i forbindelse med hans uddannelse og nu frivillig om lørdagen. Mikkel er fra Skagen, og det giver ham automatisk en særlig status i Louises øjne. Hvis det ikke var fordi, det er lidt for langt at pendle, så boede Louise deroppe i lyset ved Vesterhavet. Der er dog ikke meget Vesterhav i Mikkel. Han er hverken larmende, voldsom eller farlig - tværtimod er han rolig og mild. Hans stemme er desværre heller ikke længere nordjysk, men den er dyb, og man er ikke i tvivl om Mikkels strikke evner, når han med sin kyndige dybe stemme vejleder Woolstocks gæster. En slags strikke verdens Poul Thomsen. Efter blot en uge i praktik, kunne Louise ikke lære Mikkel mere, så lærenem er han, men han er jo også så ung. Mikkel er glad for neglelak og Lille-per huer - begge dele så kulørte som muligt. Glem beige og ja tak til glimmer. Hvis Mona er en glimmergås, så er Mikkel en glimmertyr. Sådan en som ham Ferdinand fra Disneys Julehilsen. En romantisk kæmpe, der bare gerne vil sidde og dufte til blummerne. Det er Mikkel, og I må love os, at I er søde ved ham - den eneste hane i hønsegården.

Charlotte - Speedstrikkeren

Vi kan ikke helt finde ud af, om vi har snydt os selv ved at byde Charlotte velkommen som frivillig i Woolstock. Før Charlotte fik sin faste gang om fredagen i Woolstock, var Charlotte vores kunde nr. 1. Og det er ikke lyv. Charlotte brugte hele sin pension i vores webshop og vi var efterhånden så afhængige af og taknemmelige for hendes månedlige bidrag, at vi gav Charlotte sin egen rabatkode. Den behøver Charlotte ikke mere. Hun sprøjter stadig lige så meget strik ud, men som frivillig får hun jo en større rabat på vores garn, og derfor går vi stadig og regner på, om vi skal sende Charlotte tilbage til vores webshop. Nej! Det er pjat. Hvad Charlotte gør, kan jo slet ikke gøres op i penge. Hun og de andre frivillige er så meget mere end tiltrængt praktisk hjælp. De bidrager med hver deres udgave af den helt særlige Woolstockske ånd og hygge. Charlotte er altid i godt humør, og hvis du kan få hende til at løfte blikket fra sit strikketøj, så har Charlotte de mest strålende blå øjne. Det passer meget godt med,  at øjne er vores sjæls spejl. Vi gætter på, at Charlottes sjæl ligner en diskokugle. Det passer også meget godt med Charlottes energi og hendes arbejdsomhed. Hun kan blive ved og ved - især når det gælder strik.  Beslutningen er taget, kan I godt høre. Charlotte får lov at blive, så længe hun gider. 

Bobo – Head of furnance

Hans fulde navn er Bobo Mohair, født maj 2020. Bobo har flere titler i Woolstock, og som så mange andre steder, har vi valgt at have engelske titler. De er bare lidt sjovere. Bobo startede stille og roligt i Woolstock som Head of furnance. Det var en oplagt tittel. Se lige de krøller. 

og da turen på job altid går gennem fælledparken, viste han hurtigt, at han også var en oplagt kandidat til jobbet som Anti-Squirrel Defense Coordinator. Et ansvar har tager meget seriøst. I skal ikke være bange for egern i Woolstock. 

Den rolle, som I oftest vil opleve Bobo i, og som han befinder sig bedst i, er Door Greeter and Guest Announcer. Især er han god til det der med at meddele folks ankomst, hvis han kan genkende dem, der træder ind ad døren. Og det kan han særlig godt, hvis de engang har givet ham en skive ost.

Det hænder, at Bobo får en smule storhedsvanvid og mener, at han bør tages i betragtning til jobbet som Chief Barketing Officer. Men vi har ingen planer om at ansætte nogen i den stilling, til Bobos store ærgrelse, hver gang en stor farlig hund går forbi på gaden.  

Bobos særlige kompetencer er desuden at logre med hele kroppen og nedstirre ostemadder. Han er trådløs, høflig, glad og klog. Hvis I gerne vil hilse på den populære medarbejder, skal I blot sige hans navn højt. Og hvis I så også lugter lidt af ost, så skal han nok give jer al den kærlighed, som I ikke vidste, I manglede.

Og så alle de søde stamkunder

Strømpe-Helle kommer, som manden, der bringer sand til Sahara, med bagværk til os hver og hveranden dag. Hun er Woolstocks mest farverige islæt. Faktisk er hun én stor gang hønsestrik på allerbedste måde. Helle er gift med Ole, men han er alt for stor en mand til sådan et kort navn, så hun kalder ham Olsen. Hun har haft ham fra hvalp, siger hun. Helle hedder strømpeHelle, fordi hun stort set KUN strikker strømper. Det bliver til 200 stømper om året og Helle står op kl 6 hver dag, så hun lige har tid til at strikke lidt på en strømpe, inden hun skal på job i billetkontoret på Arken. Der henter hun en masse inspiration fra kunsten, som blliver til de vildeste kunstfærdige strømper. Se Helles mesterværker på Instagram under profilen: @Helle__t

Marie er vores stilsikre stamgæst. Hun strikker på samme måde, som vi forestiller os, hun laver kæbekirurgi; nøjagtigt og pertentligt, og strikker helst kun i kashmir. Hun har smag for de finere ting i livet, dyr vin, dyrt tøj og dyrt garn. Marie er ikke kun kæbekirurg og strikker. Hun er også en ægte foodie, og hvis du er nysgerrig på Maries perfekte strik, så må du lede længe mellem billederne af Michellin-anretninger på hendes Instagramprofil: @Mariekjaergaard

Ida er begynderstrikker, men en meget dygtig en af slagsen. Hun har strikket modeller op for os, og hun er en frygtløs strikker, som kaster sig ud i alle former for strik, bare det er det nyeste nye. Vi sætter stor pris på Ida, fordi hun altid ankommer med nye kunder til forretningen - hele familien, svigerfamilien, sin søde mand Mathias, sønnen Holger og veninderne. Du kan finde Ida på Instagram her: @idaillum 

Dorte kommer først og fremmest for de grønne chokoladers skyld. Hun er hooked på vores slik fra italienske Mucci. Nogle gange camouflerer hun sit misbrug ved at tage en strikkeveninde eller to med under armen. Så køber de chokolade og strikker. Hun skal altid bare lige have en skål mere. Dortes profil på Insta er næsten tom. Men hun findes her: @dortef1962

Maria og veninderne. Maria står altid på tærsklen til et sommerhus, og skal lige have garntaskerne fyldt op. I kender godt typen, der fortæller om, hvordan hun kender en, der mangler noget garn? Det er Maria, der mangler garn. Hun er også en af dem, der har været ved at bryde ind af vores dør under corona for at komme ind til garnet. 

Copenhagen Yarn Lovers. En flok udenlandske strikkenørder, hvoraf nogle, som fx Cody,  ikke kan udfordres nok. Han er en vanvittig dygtig strikker, på trods af sin unge alder og heteroseksuelle tilbøjeligheder. Gruppen mødes flere gange om måneden i Woolstocks lokaler eller udenfor.

Hanne April med farverne. Mellem Amrit og Louise er der en evig diskussion om, hvem der tager prisen for mest farverige stamgæst. Hanne eller StrømpeHelle? Hvor Helle har taget alle sine farver på og gerne som hårblomster og halstørklæder, har Hanne dem mere mellem fingrene. Det har Helle nu også med sin meget farvestrålende strømpestrik. Men Hanne strikker farverige sweatre, og de er altså mere iøjnefaldende end strømper - undskyld Helle. Hanne kommer gerne alene, men sætter sig og sludrer med hvem som helst - også hundene. Hun er også sød til at hjælpe andre gæster med deres strik. Sødere end Helle, som har det med at svare med kryptiske sætninger som: “Det kunne jeg også godt lide at vide” eller “ til den er lang nok” eller “strik du bare masser af omgange”.

Jetterne. Rigtig mange af vores stamgæster hedder Jette, og dem kan vi  rigtig godt lide. Der er Jette, som kommer med sammenplantning og chokolade, og altid sender manden ud efter garn. Måske er han Jette? Der er Jette, som strikker alle vores modeller i præcis de farver, vi har brugt. Og ligesom Edith ligner hun en million i sin farverige, matchende påklædning. Så er der Jette og Jette og Jette og alle de andre Jetter.

Hvad

Woolstock er en garnforretning med indbygget cafe - en central for hygge og et sted, du kan få en god kop kaffe og et stykke hjemmebagt kage eller bolle omringet af garn, farver og den særlige hygge, som garn og strikkende kvinder som mænd skaber. Du kan selv strikke imens, men det er ikke et krav, at man hverken strikker, hækler eller broderer, når man opholder sig i Woolstock. Til gengæld er det strengt forbudt at have sin bærbare computer med. Skærme er ikke hyggelige.

Hvor

Woolstock startede som en lille hyggelig cafe på hjørnet af Præstøgade og Fiskedamsgade, men efterhånden som strikkefolk fra hele landet opdagede Woolstock, og vi fik mere og mere garn på hylderne, voksede vi ud af de små lokaler. 

Derfor flyttede Woolstock til nye og større lokaler på Jagtvej 183 på hjørnet af Jagtvej og Ved Klosteret i januar 2021. De første to måneder var Woolstock lukket pga. lockdown, men samtidig med lanceringen af vores nye og mere brugervenlige hjemmeside åbnede vi endelig dørene for gæster ultimo marts 2021. Vi glæder os til også atter at kunne tilbyde kaffe og kage ved de små borde på balkonen og i de store vinduer, når restriktionerne tillader det. Til sommer vil man i øvrigt kunne sidde udenfor med udsigt til Fælledparken. Vel mødt!