Woolstock

CamelPiu 15 grafit

Buy this
  • 106,00 kr
  • 4 tilbage
100% SSL Secure

Denne kameluld fra Adriafil består af 40% kameluld og 60 % merino uld, hvilket gør garnet ekstra elastisk. Det løber 125 m pr 50 g og har strikkefastheden 22 m x 29 p på en pind 4,5 - 5,5

Camelpiu egner sig perfekt til undertøj til de mindste, skiundertøj, huer, vanter og halstørklæder.

Vild luksus til spotpris

Kameluld er lige så blødt og luftigt som moskusuld fra Grønland - det fineste fine garn, men denne kameluld koster 1/8 del af prisen i forhold til moskusuld.

I gamle dage brugte håndværkere, der arbejdede ude året rundt kameluld til at strikke livvarmere, som de bandt om livet for at kunne holde varmen. Det gjorde de både for kameluldens lækre varme, fordi det ikke kradser, og fordi det er meget slidstærkt.

Kameluld er noget ganske særligt

Kameluld er mere varmeisolerende end nogle andre pelsuld, da kamelens hår består af hule fibre. Det gør garnet dobbelt så let som uld samtidig med at dets brudstyrke er større og derfor slides garnet ikke så let.

Du kan bære kameluld direkte på den bare hud, da det slet ikke kradser, ikke fremkalder allergi, virker antiseptisk og har særlig evne til at absorbere fugt, hvilket betyder, at du ikke sveder ubehageligt, men blot får og holder varmen med kameluld som det inderste lag. Dets høje indhold af lanolin gør kameluld selvrensende og du bør derfor ikke vaske det særlig ofte, men blot hænge det i dit badeværelse, når du har været i bad. Det vil give dit strik i kameluld nyt liv.