Woolstock

Eco Denim - Strik med hensyn til miljøet.

· 423 ord · om 2 minutter

Stop fast-fashion industrien ved at strikke selv i genbrugsgarn.

Bomuld er miljøbelastende

Bomuldsproduktion er meget miljøbelastende, fordi bomuldsplanterne kræver meget vand for at trives. Ligesom planterne på marken bliver sprøjtet mod sygdomme og insekter med sprøjtemidler, som naturligvis ikke er godt for hverken jorden, lokalbefolkningen eller biodiversiteten.

Sprøjtemidlerne sviner også senere i processen, når de sammen med blege- og farvestoffer forurener spildevandet fra tekstilfabrikkerne.

Miljølovgivningen er ofte ikke-eksisterende eller ikke bliver håndhævet, hvor bomuld dyrkes og spindes. Derfor er der minimal beskyttelse for både miljøet og de arbejdere, der producerer bomuld.

Det giver altså rigtig god mening at genbruge det bomuld, som allerede er produceret i stedet for at støtte den miljøbelastende fast-fashion industri.

Køb garn her: Eco Denim


Genbrug af jeans

Eco Denim er produceret af gamle jeans. Efter at metaldelene er fjernet, skæres jeanserne op og reduceres til fibre, som så føres tilbage til produktionscyklussen. Garnet bliver ikke farvet på ny, men beholder deres oprindelige farve fra da det var jeans.

Smuk struktur og tweed

Eco Denim ikke kun en skøn rustik struktur, der får garnet til at minde om Bourette silke, men også et smukt tweed farvespil. Især er den mørk røde og den mørk lilla smukt tweedede.

Garnet vil krympe en smule i vask, præcis som jeans gør.

Woolstocks Pia VIDEO

Woolstocks Ida VIDEO

Perfekt til sommertoppe

Vi har skabt et par opskrifter med dette lækre garn, som du finder blandt vores andre opskrifter. "Woolstocks Ida" og "Woolstocks Pia" er lavet med Eco Denim. Men du kan også bruge Eco Denim til din “Ankers sommerbluse” eller “Sunday Tee” fra Petite Knit og giv de smukke sommertoppe det lækreste rustikke look. Eco Denim har selvfølgelig flest blå farver, da det er skabt af jeans, men så er det heldigt, at lys blå er sommeren farve i år. Du skal kun bruge ca. 5 nøgler til en sommertop uden ærmer, og da garnet koster blot 32 kr pr nøgle, er der ikke nogen undskyldninger for ikke selv at strikke din sommergarderobe og værne om miljøet samtidig.

Opskrifter:

Woolstocks Ida

Woolstocks Pia

Køb garn her: Eco Denim

Info om ECO Denim

Eco Denim er 100% genbrugs bomuld.

Pind 2,5 - 3,5 eller 4, hvis du strikker stramt

Strikkefasthed: 23 m x 35 p = 10 x10 cm på pind 3

Du skal bruge ca. 5 nøgler garn til en t-shirt str. S/M

Kan vaskes som bomuld, men kan blive stift som jeans af høje temperaturer, så vask helst ved 30 grader. Det er også bedst for miljøet.

Køb garn her: Eco Denim